Twitter response:

Το πρόγραμμά μας

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ
Στο FELICITA τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με μεγάλη ποικιλία παιδαγωγικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων  προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε ηλικίας, όπως πιο κάτω :

1. Γλωσσική αγωγή

IMG_2273

Βελτίωση του προφορικού λόγου, αφήγηση παραμυθιού, συζήτηση και διήγηση, περιγραφή γεγονότων, γλωσσικά παιχνίδια (ομοιοκαταληξία, συνώνυμα-αντίθετα, υποκοριστικά, επίθετα, παρομοιώσεις κτλ), απομνημόνευση ποιημάτων, αινιγμάτων, και μικρών κειμένων-ρόλων στα πλαίσια σχολικών παραστάσεων.

Συνειδητοποίηση χρησιμότητας του γραπτού λόγου, αναγνώριση ονομάτων και λέξεων, γραφή και αρχικός αλφαβητισμός (λέξεις και γράμματα απλά που συνδέονται με τις υπόλοιπες δραστηριότητες της τάξης).

2. Μαθηματικά

Αριθμοί, Πρώτες έννοιες- ιδιότητες( έκταση, επίπεδα, απόσταση, θέσεις στο χώρο), σχέσεις, συγκρίσεις, ταξινομήσεις, μετρήσεις αντιστοιχίες, σύνολα , συναλλαγή-νόμισμα, επισήμανση και επίλυση προβλημάτων, αναγνώριση και αναπαραγωγή γεωμετρικών σχημάτων.
3. Φυσικές επιστήμες

IMG_1431

Προσεγγίσεις εννοιών των φυσικών επιστημών, διεύρυνση γνώσεων για τον ανθρώπινο οργανισμό (αισθητηριακές ασκήσεις), το ζωικό βασίλειο, τους φυτικούς οργανισμούς, το περιβάλλον, την ύλη (ιδιότητες σωμάτων), δυνάμεις (βάρος, θερμότητα, επίπλευση-βύθιση κτλ.

Περιγραφή μεταβολών του καιρού, πειράματα. κα.

Ανάπτυξη διαφόρων δεξιοτήτων όπως παρατήρησης, πρόβλεψης, επαλήθευσης, ταξινόμησης, μοντελοποίησης, κτλ

4. Μουσική Αγωγή

Τραγούδι, συνδυασμός κίνησης σε διάφορα είδη μουσικής, ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων, κατανόησης των μουσικών στοιχείων (παλμός, ρυθμός, έμφαση κτλ) και απόλαυσης των μουσικών ακουσμάτων.

5. Εικαστική Έκφραση

image

Η εικαστική έκφραση σκοπό έχει την ενίσχυση της ολόπλευρης ανάπτυξης του παιδιού, μέσα από τη δημιουργική και καλλιτεχνική του ενασχόληση, την καλλιέργεια των καλλιτεχνικών του κλίσεων και δυνατοτήτων του, την ανάπτυξη αγάπης, εκτίμησης, και ευαισθησίας για τη δημιουργική και καλλιτεχνική του έκφραση. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν σχέδιο, ζωγραφική, τύπωμα, πλαστική, κολλητική, τρισδιάστατες κατασκευές κτλ.

6. Αγγλικά

IMG_1683

Εισαγωγή στην αγγλική γλώσσα με διαδραστικό πρόγραμμα στα μικρότερα παιδιά και με ειδική μέθοδο και εξειδικευμένη δασκάλα στα μεγαλύτερα παιδιά.

Λειτουργεί αγγλόφωνο τμήμα

7. Γεωγραφία

Μέσα από τακτές δραστηριότητες, τη φυσική κίνηση και το παιγνίδι διευρύνουν συνεχώς τις αντιλήψεις τους για τον χώρο, τον χρόνο, το ανθρωπογενές περιβάλλον.Τους δίνεται η δυνατότητα να ΄΄διαβάζουν ΄΄ χάρτες, την υδρόγειο σφαίρα, διάφορα σύμβολα και σχεδιαγράμματα, να περιγράφουν τις μεταβολές καιρού , να εντοπίζουν τις ηπείρους και την χώρα τους, τους ωκεανούς και τις θάλασσες κ.λ.π.

8. Αθλητικές Δραστηριότητες

IMG_1561

Ο σύγχρονος πολιτισμός έχει στερήσει την κίνηση από τον άνθρωπο. Υποχρέωσή μας είναι να γνωρίσουμε στο παιδί την άθληση, ώστε να του γίνει αναγκαία, όσο η τροφή και ο καθαρός αέρας. Για το λόγο αυτό ο έμπειρος γυμναστής μας, γνωρίζει τα αθλήματα στα παιδιά. Επιπρόσθετα τα παιδιά μπορούν να γυμναστούν κάτω από την καθοδήγησή του, αλλά και προαιρετικά με οργανωμένα προγράμματα όπως μίνι τένις, monkeynastix, ποδόσφαιρο, κολύμβηση στην ιδιωτική μας πισίνα κ.λ.π.

9. Λαογραφία – Παράδοση – Παραμύθια

Η αλήθεια και η ομορφιά της γνώσης κρύβονται μέσα στα παραμύθια και τους μύθους που αποτελούν σημαντικό παράγοντα για τη γλωσσική , νοητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Επιπλέον, η επαφή των παιδιών με τους θρύλους, τα λαικά παραμύθια και τραγούδια αξύνουν τη σκέψη και τη φαντασία τους και τα φέρνουν σε επαφή με την παράδοση και την ιστορία του τόπου τους.

10. Περιβαλλοντική Αγωγή – Οικολογικό Σχολείο ( Πρώτο Ιδιωτικό Οικολογικό Σχολείο της Κύπρου )

 

Μέσα από την περιβαλλοντική αγωγή βοηθάμε τα παιδιά να αποκτήσουν ουσιαστικές εμπειρίες από τον φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει, ώστε να μπορούν να ερμηνεύσουν μόνα τους καθημερινά θέματα.Εξοικειώνονται και ευαισθητοποιούνται με το φυσικό περιβάλλον, αλλά και με την προστασία του, αποκτώντας οικολογική συνείδηση. Μαθαίνουν για τα πετρώματα, το σύμπαν, το κύκλο του νερού, την θάλασσα, τα απορρίμματα, τη βιοποικιλότητα, την προστασία των δασών, τα καιρικά φαινόμενα, την έννοια του χρόνου, την μόλυνση του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση, για την ενέργεια, το νερό κ.λ.π.

11. Αγωγή Υγείας

image

Μέσα από μαθήματα Πρώτων Βοηθειών και παραδειγματικά σενάρια, τα παιδιά γίνονται άριστοι πρώτοι μικροί βοηθοί και ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

12. Αγωγή Αισθήσεων

IMG_1737

Η Αγωγή Αισθήσεων έχει ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου μας, καθώς αποσκοπεί στην καλλιέργεια όλων των αισθήσεων του παιδιού μέσα από διαθεματικά προγράμματα.

13. Κουκλοθέατρο

IMG_1270

Τα παιδιά παροτρύνονται να αυτοσχεδιάσουν και να μιμηθούν με τις κούκλες του κουκλοθεάτρου. Εξοικιώνονται έτσι με τις τεχνικές του Θεάτρου και μαθαίνουν να γίνονται παράλληλα δημιουργοί και θεατές.

14. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Tα παιδιά μυούνται στο κόσμο του Υπολογιστή. Εξοικιώνονται με τις απλές βασικές λειτουργίες του,ενώ μαθαίνουν να τον χρησιμοποιούν σαν χρήσιμο εργαλείο μάθησης και άντλησης πληροφοριών και όχι μόνο σαν παιγνίδι.

15. Πολιτιστικά

 

Το πολιτιστικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου μας έχει στόχο οι μαθητές να προσεγγίσουν ποικίλα θέματα που προάγουν την κοινωνική ζωή, την υγεία, την οικολογία, τον πολιτισμό κ.α.Εισηγητές σε συναντήσεις με τα παιδιά είναι εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, λογοτέχνες, μουσικοί, περιβαλλοντολόγοι, ηθοποιοί, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, ιερείς, τροχονόμοι, αστυνομικοί, διαιτολόγοι, ζαχαροπλάστες κ.α., ειδικοί για κάθε θέμα που αναπτύσσεται. Τα παιδιά συμμετέχουν δημιουργικά, εκφράζουν τις ιδέες τους, τα συναισθήματά τους, τους προβληματισμούς τους

ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

image

Το παιδαγωγικό πρόγραμμα του FELICITA συμπληρώνεται από προσεκτικά επιλεγμένες εξωσχολικές και/ ή προαιρετικές δραστηριότητες, όπως mini sports ( tennis,monkeynastix, bricks for kids,masterkids ), καθώς επίσης και εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές επισκέψεις

 

 

Translate »